Тук ще довърша това, което започнах в една друга тема, но се отказах заради разни индивиди. Става въпрос за връзката между яйцата и повишаването на холестерола. Това е абсолютен мит! Всъщност около 85% от холестерола, който циркулира в кръвообръщението е произведен от нашия организъм и едва 15% постъпва от храната наричан още диетичен. От много години насам изследванията показват, че диетичния холестерол няма пряка връзка със съредчните заболявания. Нещо повече, консумирането на цели яйца подобрява холестеролния профил! Лично аз съм стигал до 20 цели яйца на ден и пак казвам Chol, Hdl, Ldl, Tgr са ми в норма. Нещата с холестерола не са толкова прости - изяждаш два жълтъка, едни свински ребърца и ти слагат байпаса. Просто забравете! Това с наситените мазнини също е огромна глупост! Вие нямате никакъв проблем с наситените мазнини! Вредни са промишлените преработени мазнини. За да не си помислите, че ви цитирам неща от зъбчо.бг, ето
тук и
тук може да се разровите и да разберете за какво говоря. Като цяло подобни теми само биха объркали и подвели хора, които са се решили да направят нещо със себе си. Това е все едно да отидете във форума на бг-мама и да питате как да си играете покет асата. Някои ще ви кажат, че трябва да ги лимпвате, други ще започнат да ви убеждават в това, че покера е хазарт, а вие сте абсолютен комарджия. Разбира те ли? Не да слушате сульо и пульо, какво е дочул в кварталната зала и да се водите по пилешкия му акъл, а да потърсите професионална помощ при хора, които си имат поне малко идея от трениране, суплементация и адекватно хранене. Относно хранителните добавки, ще се въздържа от коментар, за да не се появи пак някой знаещ и да ме свали на нивото си, а после да ме бие с опит. Само ще кажа, не се подлъгвайте от лъскавите опаковки на суплементите. Замислете се, марки като BSN, ON, MuscleTech и др. на кой са спонсори и кой им дава тези гръмки награди - бб.ком. Сещате се, нали? Пак казвам, от такива теми няма смисъл, дори да има потребители с прилични знания, едва ли ще им се занимава да смилат информацията наготово и да ви я плюят в устата, отделно и като се появи някой форумен герой, нещата съвсем се усират. Поосто не бъдете овце, това ще кажа за последно, а и тия неща щом ви ги казвам значи са така, повярвайте ми рядко се включвам в теми и дискусии просто ей така, да ми минава времето, не съм от тези хора.
ПП: Ако има интелигентни хора тука ще разберат, че са били в греша, отделно ако са и истински мъже ще се извинят...