Въпрос за ръка в PLO

    • nightwishfen
      nightwishfen
      Начален
      Регистрация: 07.07.2010 Публикации: 9
      Здравейте. От около 2 години играя Holdem. Не съм играл сериозно PLO, но от време на време обичам да гледам.
      В това разиграване обаче не мога да намеря смисъл. ?(
      http://store.picbg.net/pubpic/DB/0D/8683d8351bb9db0d.bmp
      На масата има четири купи, и двамата играчи, стигнали до showdown имат по една купа, но единия печели със стрейт, а другия пише, че има само два чифта.
      Може ли някой да ми обясни как стоят нещата. Знам, че PLO не е толкова популярна игра, но ми е много чудно. :D
      Благодаря.
      Съжалявам, ако темата не е за тук, но не намерих по-подходящ раздел.
  • 2 отговора
    • kukkiwonBG
      kukkiwonBG
      Бронз
      Регистрация: 27.07.2008 Публикации: 4,494
      Всъщност PLO си е доста популярна игра. Е, всравнение с Holdem, е да кажем 10 към 1, но в сравнение с другите игри PLO e доста напред.

      Хубаво, че обичаш да гледаш, но трябва да знаеш правилата.
      Ръката в Омаха се формира, като вземеш задължително две карти от твоите и три от борда.

      Best,
      Kukki :s_love:
    • Nadia
      Nadia
      Бронз
      Регистрация: 06.02.2007 Публикации: 6,498
      Здравей nightwishfen,

      Препоръчвам ти да погледнеш нашите статии за Omaha - някои от тях (правилата например) са със статус Бронз, така че ще можеш да ги прочетеш когато получиш началния капитал или нашравиш депозит в някоя от партньорските ни покер зали.

      Поздрави,
      Надя